tirsdag 16. desember 2014

Det vert ikkje jul utan smalaføter





Søndag 14. desember, ei veke tidlegare enn normalt var det invitert til smalafotfest i Hykken.
Den dagen me kokar og et smalaføtene i fjoset er liksom den dagen jula byrjar for oss.

Mor var oppe klokka 6 for å få føtene på kok.
Dei skal koka litt i ovekant av 6 timar for å få rette konsistensen og smak.

Når den heilt spesielle lukta brer seg då kjenner eg at julestemninga kjem snikande.

For nokre var denne søndagen eit fyrste møte med den jærske mattradisjonen - for andre eit kjært gjensyn.

Men alle var einige om at så gode føter som i år har me visst aldri hatt……… så alt var som tidlegare år.
Her er føtene kome godt på kok i gryta.
Sjølvsagt må juletreet vera på plass i fjoset til denne store dagen.
Konsentrasjon over den kulturelle rett.
Det er færre og færre som vel den alternative menyen, som i år var rømmegrøt og spekemat.
Til slutt ligg berre beina att.
Og me er mette og gode - og i god julestemning.

3 kommentarer:

  1. Ja det blir veldig godt kul uten smalaføder, hehe
    Er nok ikke noe begeistret for det nei.
    Hadde nok valgt meg rømmegrøt og spekemat jeg.
    For å være helt ærlig så kan jeg ikke huske å ha smakt
    smalaføder, så jeg skal vel ikke si at jeg ikke liker det.
    Men det frister ikke heller. Husker min tante og onkel hadde det,
    men jeg hadde ikke lyst til å smake.
    Ønsker deg ei fortsatt god førjulstid :)

    SvarSlett
  2. Ja der snek det seg jammen inn en skrivefeil gitt.
    Kule jul kanskje hehe.
    Det skulle stå; Jo det blir veldig godt jul uten smalaføder.

    SvarSlett
  3. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

    SvarSlett