tirsdag 25. september 2012

Eple,smuldre pai


Epletid - og storm ute i natt.
Det resulterte i store mengder nedfallsfrukt.
Difor vart ettermiddagen i dag bruka til å laga eplepai - kjempegodt.

Først må epla skrellast og delast


Eg er ikkje alltid så nøye med mengden epler, men sånn at det dekker botnen godt



Så klemmer eg deigen over.

Deigen består av:

3 dl sukker
200 g smør (mjukt)
2 dl kveitemjøl
1,5 dl havregryn

Dette klemmes saman eller kjøres i mikser.

Steik ved 220 grader - til den er passe brun, omtrent som her.




Server og nyt med is og kaffi
Perfekt innekos på hustrig haustdag
Eg diktar meg eit liv Herborg Kråkevik
Når det blir litt bratt nokre dagar kan det vera fint å dikta litt :-) Kanskje saman med eplekake, kaffi og is

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar